فلسفه و منطق

معرفی 8 تا از بهترین کتاب های فلسفی جهان که باید بخوانید

معرفی 8 تا از بهترین کتاب های فلسفی جهان که باید بخوانید - رادیو کاوش

مقدمه ای بر کتاب های فلسفی

با مطالعه بهترین کتاب ‌های فلسفی می‌ توان تلاش کرد تا راه ‌هایی را که فرهنگ‌ های پیش از ما در زندگی ‌شان ایجاد کرده ‌اند و با آن به زندگی معنا بخشیده ‌اند، را درک کنیم. طرز فکر و رفتار ما به شدت تحت تاثیر فرهنگی است که در آن متولد شده ایم. فلسفه می‌ تواند دلایلی را که در پشت اعمال ما وجود دارد، برای ما آشکار کند، و با انجام این کار به ما کمک می‌ کند تا درون خود و نحوه ارتباطمان با دنیای اطراف را درک کنیم.

ما این لیست را به عنوان راهنمای برخی از بهترین کتاب های فلسفی گردآوری کرده ایم. این لیست شامل بهترین آثار کلاسیک فلسفی و پرفروش ترین کتاب های سراسر دنیا است. همراه رادیو کاوش باشید.

معرفی 8 کتاب فلسفی برتر جهان

۱) دنیای سوفی اثر جوستین گاردر

معرفی کتاب فلسفی دنیای سوفی - رادیو کاوش

کتاب دنیای سوفی از جوستین گاردر، یکی از پرفروش ترین کتاب های فلسفی است. این کتاب که کاوشی در مفاهیم بزرگ فلسفه اندیشه غربی است، با بیش از بیست میلیون نسخه فروش در سراسر جهان، تخیل خوانندگان را برانگیخته است. کتاب شامل سفری تاریخی به مدت تقریبا 3000 سال، از زمان آغاز فلسفه غرب تا قرن بیستم است.

داستان این کتاب در نروژ اتفاق می‌ افتد. قهرمان اصلی (سوفی) با مادرش زندگی می کند. در حالی که پدرش در خارج از کشور زندگی می کند.

درست مانند هر نوجوان دیگری، او یک زندگی آرام و عادی دارد که درگیر اتفاقات روتین و پیش پا افتاده ی زندگی روزمره است. با این حال، ذهن تیزبین او اغلب وجود و عملکرد اشیاء دنیوی و طبیعت اطراف را زیر سوال می برد.

یکی دیگر از شخصیت های اصلی این کتاب فلسفی، آلبرتو ناکس است. او که فیلسوفی مهربان و باهوش است، رفتاری مرموز و مخفیانه ای دارد. او برای همه ناشناخته به نظر می رسد. با این حال، وارد زندگی سوفی می شود و همه چیز را به آشوب تبدیل می کند. که شامل باز کردن ذهن او به قلمرو فلسفه و طرح سوالات بسیاری است.

این سوالات، تازه شروع کار است. از اینجا به بعد سفر او در تاریخ فلسفه آغاز می شود. سفر او از میان فرهنگ های موجود در 3000 سال گذشته که یا با افکار و مکاتب فلسفی مرتبط بوده اند یا بر آنها تاثیر گذاشته اند، می گذرد.

۲) سقوط اثر آلبر کامو

معرفی کتاب سقوط آلبر کامو - رادیو کاوش

سقوط یکی از بهترین کتاب های فلسفی آلبر کامو است. این کتاب برای اولین بار در سال 1956 منتشر شد و آخرین اثر داستانی کامل او است. سقوط متشکل از یک سری داستان های مونولوگ دراماتیک توسط ژان باپتیست کلامنس «قاضی توبه کننده» خود خوانده است و در آمستردام اتفاق می افتد.

در حالی که او زندگی خود را برای یک غریبه شرح می دهد، کلامنس از موفقیت خود به عنوان یک وکیل مدافع ثروتمند پاریسی، که بسیار مورد احترام همکارانش بود، صحبت می کند.

بحران او، و سقوط نهایی او از فیض، به معنای استناد به سقوط انسان از باغ عدن بود. کتاب سقوط مضامین بی گناهی، زندان، نیستی و حقیقت را بررسی می کند. ژان پل سارتر، فیلسوف اگزیستانسیالیست، در ستایشی برای آلبر کامو، این رمان را «زیباترین و پرفهم‌ ترین» اثر کامو توصیف کرد.

این کتاب فلسفی درباره اعتراف تخیلی و اول شخص داستان، ژان باپتیست کلامنس، یک تبعه پاریسی است. ژان باپتیست قبلا یک وکیل مدافع بود.

او ناگهان متوجه می شد که زندگی اش ریاکارانه است و اکنون روزهای خود را در یک بار در آمستردام می گذراند. این کتاب شما را در مرکز داستان، جایی که ژان باتیست در حالی صحبت درباره زندگی غم انگیز خود است، قرار می دهد.

۳) طاعون اثر آلبر کامو

معرفی بهترین رمان های فلسفی دنیا - رادیو کاوش

طاعون از بهترین کتاب های فلسفی است و به پرفروش ترین کتاب تبدیل شده است. کامو به طرز شگفت ‌انگیزی درباره روان ‌شناسی افرادی که در قرنطینه هستند و روش‌ هایی که افراد مختلف با ترس از سرایت آن، کنار می ‌آیند، آگاه است.

کتاب تا حدی تمثیلی از رنج های فرانسه تحت اشغال نازی ها و داستانی بی انتها از شجاعت و اراده در برابر بی ثباتی وجود انسان است.

این یک کتاب فلسفی کلاسیک از ادبیات قرن بیستم است. طاعون، رمان نمادین آلبر کامو درباره یک بیماری همه گیر است، که زندگی مردم یک شهر ساحلی در شمال آفریقا را ویران می کند. کتاب، داستانی غم انگیز از انعطاف پذیری و امید انسان در مواجهه با وحشت تسکین ناپذیر است.

مردم شهر اوران در چنگال طاعون مرگباری هستند که قربانیان خود را به مرگی سریع و هولناک محکوم می کند. ترس، انزوا و کلاستروفوبیا پس از آن، مردم را مجبور به قرنطینه بیماران می کند. هر فرد به روش خود به این بیماری کشنده واکنش نشان می دهد. برخی خود را تسلیم سرنوشت می کنند، برخی به دنبال سرزنش هستند و تعداد کمی مانند دکتر ریوکس در برابر وحشت مقاومت می کنند.

کامو در کتابش همه چیزهایی را که در همه گیری ایدز با آن سر و کار داشتیم، بدون اینکه ایدز در آن زمان وجود داشته باشد، به تصویر کشیده است.

۴) تهوع اثر ژان پل سارتر

بررسی کتاب فلسفی تهوع از ژان پل سارتر - رادیو کاوش

تهوع از فیلسوف اگزیستانسیالیست ژان پل سارتر، از محبوب ترین کتاب های فلسفی دنیا است، که در سال 1938 منتشر شد. ژان پل سارتر، فیلسوف، منتقد، رمان نویس و نمایشنامه نویس، برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 1964 است. اگرچه از پذیرش آن امتناع ورزید، با این حال از جایگاه برجسته ای در دنیای ادبیات فرانسه برخوردار است. تهوع بهترین کتاب او، نقطه عطفی در داستان اگزیستانسیال و اثر کلیدی قرن بیستم است.

داستان این کتاب فلسفی، مربوط به یک مورخ افسرده است که متقاعد می شود، اشیا و موقعیت های بی جان به او تجاوز می کنند. داستان تهوع، درمورد آنتوان روکنتین، نویسنده فرانسوی است. آنتوان روکنتین، مورخ ساکن بوویل فرانسه، برای کمک به خود، برای توضیح احساسات عجیب و ناراحت کننده ای که در چند روز گذشته او را آزار داده اند، یادداشت در دفترچه خاطراتی را آغاز می کند.

او که مطمئن نیست دقیقا چه مشکلی دارد، اغلب شک می کند که آیا نیازی به نگه داشتن دفتر خاطرات دارد یا خیر.

با این وجود، چند روز بعد، او چنان بر چیزی که آن را تهوع می‌ نامد غلبه می ‌کند، که با عصبانیت شروع به فهرست کردن تمام واقعیت‌ ها، جزئیات، احساس‌ ها و برداشت‌ هایی می ‌کند که هم در درون خودش و هم در دنیای بیرون رخ می‌ دهد.

۵) مرشد و مارگاریتا اثر میخائیل بولگاکف

معرفی کتاب مرشد و مارگاریتا - رادیو کاوش

این از جمله کتاب های فلسفی کلاسیک و شاهکار زیرزمینی داستان ‌های روسی قرن بیستم است، و در زمان رژیم استالین نوشته شد و تا سال ‌ها پس از مرگ نویسنده ‌اش منتشر نشد.

هنگامی که شیطان به مسکو دهه 1930 می رسد، با گروهی از همکاران عجیب و غریب، از جمله یک گربه سیاه سخنگو، یک قاتل و یک جادوگر برهنه زیبا همدست می شود. رفتارهای شیطانی او بین نخبگان ادبی، پایتخت جهانی الحاد را ویران می کند.

در همین حال، استاد (نویسنده رمانی منتشر نشده درباره عیسی و پونتیوس پیلاطس که توسط سانسورچیان شوروی تعقیب شده است)، در بیمارستان روانی در نا امیدی به سر می‌ برد و نمی ‌تواند داستان خود را به اشتراک بگذارد.

معشوق فداکار او مارگاریتا، موافقت می کند که برای نجات او، روح خود را به شیطان بفروشد تا استاد را از سرنوشتش نجات دهد.

این داستان بین مسکو امروزی و اورشلیم باستانی به وقوع می پیوندد. داستان این کتاب فلسفی، مملو از صحنه ‌هایی از توپ گیج‌ انگیز شیطانی تا قتل یهودا در جتسیمانی است.

۶) وقتی نیچه گریست اثر اروین یالوم

معرفی کتاب وقتی نیچه گریست - رادیو کاوش

وقتی نیچه گریست، از معروف ترین کتاب های فلسفی، از اروین دی. یالوم، استاد ممتاز روانپزشکی در دانشگاه استنفورد، اگزیستانسیالیست و روان درمانگر است، که در سال 1992 منتشر شد.

داستان این کتاب بیشتر در وین اتریش، در سال 1882 می گذرد. و به ملاقاتی تخیلی بین دکتر یوزف بروئر و فیلسوف آلمانی فردریش نیچه می پردازد.

این کتاب فلسفی مروری بر تاریخ فلسفه، علم روانکاوی و برخی از شخصیت‌ های اصلی دهه ‌های پایانی قرن نوزدهم دارد و حول موضوع لیمرنس می ‌چرخد.

در وین قرن نوزدهم، درامی از عشق، سرنوشت و اراده در میان جوشش فکری ای که این دوران را تعریف کرد، پخش می شود. یوزف بروئر، یکی از بنیان گذاران روانکاوی، در اوج زندگی حرفه ای خود قرار دارد.

فردریش نیچه، بزرگترین فیلسوف اروپا، با ناامیدی در آستانه خودکشی قرار دارد و نمی تواند درمانی برای سردرد ها و سایر بیماری هایی که او را آزار می دهند، بیابد.

وقتی برویر قبول می کند که نیچه را با «گفتار درمانی» تجربی خود درمان کند، هرگز انتظار ندارد که او نیز در جلسات آنها حضور پیدا کند. شفا دهنده با استعداد، تنها از طریق رویارویی با شیاطین درونی، می تواند شروع به کمک به بیماران کند.

۷) انسان خردمند اثر یووال نوح هراری

معرفی کتاب انسان خردمند - رادیو کاوش

انسان خردمند از پرفروش ترین کتاب های فلسفی-تاریخی نیویورک تایمز است. این کتاب توسط رئیس جمهور باراک اوباما، بیل گیتس و مارک زاکربرگ توصیه شده است. کتاب درمورد روایتی پیشگامانه از خلقت و تکامل بشریت از یک مورخ مشهور است.

انسان خردمند یک کتاب پرفروش بین المللی است. و راه هایی را بررسی می کند که زیست شناسی و تاریخ ما را تعریف کرده است و درک ما از معنای انسان بودن را افزایش می دهد.

شش گونه مختلف از انسان ها، صد هزار سال پیش در زمین زندگی می کردند. با این حال امروزه تنها یک گونه (هومو ساپینس) وجود دارد.

چه اتفاقی برای بقیه افتاد؟ و چه اتفاقی ممکن است برای ما بیفتد؟ دکتر یووال نوح هراری همچنین ما را وادار می کند که به آینده نگاه کنیم، زیرا در چند دهه گذشته انسان ها شروع به تغییر قوانین انتخاب طبیعی کرده اند که در چهار میلیارد سال گذشته بر زندگی حاکم بوده است.

ما در حال به دست آوردن توانایی طراحی نه تنها دنیای اطراف خود، بلکه خودمان نیز هستیم. این ما را به کجا می برد و ما می خواهیم به چه چیزی تبدیل شویم؟

۸) انسان خداگونه اثر یووال نوح هراری

معرفی کتاب انسان خداگونه - رادیو کاوش

این از بهترین کتاب های فلسفی-تاریخی است و به بررسی این می پردازد که وقتی اسطوره های قدیمی با فناوری های خداگونه جدید، مانند هوش مصنوعی و مهندسی ژنتیک همراه شوند، چه اتفاقی ممکن است برای جهان بیفتد. انسان ها به لطف توانایی منحصر به فرد خود در باور به اسطوره های جمعی در مورد خدایان، پول، برابری و آزادی، جهان را فتح کردند. پروفسور هراری به آینده نگاه می کند و چگونگی تغییر قدرت جهانی را بررسی می کند، زیرا نیروی اصلی تکامل انتخاب طبیعی، با طراحی هوشمند جایگزین می شود.

این کتاب فلسفی توضیح می دهد که در طول قرن گذشته، بشر موفق به انجام کارهای غیرممکن شده و قحطی، طاعون و جنگ را مهار کرده است. پذیرش این ممکن است سخت به نظر برسد. اما هراری توضیح می دهد که قحطی، طاعون و جنگ از نیروهای غیر قابل درک و غیرقابل کنترل طبیعت، به چالش های قابل کنترل تبدیل شده اند. برای اولین بار در تاریخ، افراد بیشتری بر اثر پرخوری در مقایسه با کم خوری جان خود را از دست می دهند. تعداد افرادی که در اثر کهولت سن می میرند، بیشتر از کسانی است که از بیماری های عفونی می میرند.

افرادی که توسط سربازان، تروریست ها و جنایتکاران کشته می شوند، کمتر از افرادی است که دست به خودکشی می زنند. احتمال مرگ یک آمریکایی معمولی در اثر پرخوری در مک دونالد، هزار برابر بیشتر از منفجر شدن توسط القاعده است. در این صورت چه چیزی جایگزین قحطی، طاعون و جنگ در رأس برنامه های بشری خواهد شد؟ به عنوان خدایان خودساخته سیاره زمین، چه سرنوشتی را برای خود رقم خواهیم زد و در جستجوی چه چیزی خواهیم بود؟

از اینجا به کجا می ‌رویم؟ و چگونه از این دنیای شکننده در برابر قدرت های مخرب خود محافظت خواهیم کرد؟ این مرحله بعدی تکامل است. این انسان خداگونه است.

جمع بندی

خواندن بهترین کتاب ‌های فلسفی به ما این فرصت را می ‌دهد تا به اعماق پنهان خود نگاه کنیم و تفکر و رفتار خود را در سطح عمیق ‌تری درک کنیم. همچنین به ما کمک می ‌کند رفتاری را که دوست نداریم حذف کنیم. فلسفه شامل دانشی در همه حوزه ‌هاست، و به طرح پرسش هایی بی ‌پایان، در هر حوزه می پردازد. این امر با توجه به ریشه ‌شناختی آن منطقی است.

آموزش نحوه زندگی بدون قطعیت، و در عین حال بدون فلج شدن در اثر تردید، شاید مهمترین کاری باشد که کتاب های فلسفی در عصر ما می توانند انجام دهند. برتراند راسل

به این مقاله امتیاز دهید
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.